Conserva de gogosari copti

Muraturi si Conserve

 
Ai nevoie de:
(pentru 1 borcan de 1 kg)

1 kg gogosari
 







Mod de preparare:

Gogosarii ii coci pe o tabla metalica la foc puternic si-i intorci des pe toate partile. Gogosarii nu trebuie sa fie foarte patrunsi, doar pielita sa se curete usor. Dupa care, ii pui intr-un vas, presari putina sare si acoperi vasul.
Sarea face ca pielita sa se desprinda foarte usor. Cand s-au mai racit gogosarii ii cureti de coaja si ii rupi fasii cat doresti tu de mari.

Bucatile de gogosar le pui in borcane sterilizate (lasi spatiu de 2 degete la gura borcanului), pe care apoi le sterilizezi.

Sterilizarea borcanelor o faci punandu-le intr-o oala larga si inalta.  Pui capacele peste borcane doar de forma, fara sa le infiletezi/capsezi. In borcanele cu gogosari nu pui apa, gogosarii vor lasa singur sufiecient lichid.

Torni apa calduta in oala pana la jumatatea borcanelor, acoperi oala cu un capac si lasi apa din ea sa fiarba incet, la foc potrivit, pentru 1 1/2ora, pentru ca si gogosarii din borcane sa fiarba usor. In acest moment capsezi borcanele si le lasi in oala cu apa fierbinte, cu capacul pus, pana a doua zi, pentru a se raci cat mai incet. Este important ca si in camera in care pregatesti conservele sa fie cald.

Dupa ce s-au racit complet borcanele le scoti din oala si le pui intr-un loc racoros. Preparata in acest fel, conserva de gogosari poate fi pastrata si 2-3 ani.

Servesti gogosarii ca si salata sau ca tocanita. 

Sa ai o masa delicioasa!





Free Blog Counter

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.