Paste Penne cu ton

Paste


Ai nevoie de:
(pentru 2 portii) 

250g paste Penne
1 conserva de ton (160g)
3-4 catei de usturoi
1 ceapa mare
2-3 linguri de ulei
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust

 
Mod de preparare:

Intr-o oala larga pui la fiert apa cu sare si o lingura de ulei. Sarea si uleiul nu vor permite pastelor sa se lipeasca de oala si nici intre ele.
Cand incepe sa clocoteasca apa pui pastele cat mai rasfirate si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul lor.

In acest timp prepari sosul de ton. Tai marunt ceapa si cateii de usturoi, inabusi totul intr-o tigaie cu o lingura de ulei si foarte putina apa.

Adaugi tonul stors de ulei sau apa si mai lasi pe foc 2 minute, amestecand din cand in cand.

Cand pastele sunt fierte le scurgi de apa si le treci rapid printr-un jet de apa rece (in felul acesta elimini glutenul si nu mai ai probleme cu cresterea glicemiei), le scurgi din nou si le pui peste sosul de ton.

Adaugi condimentele si lasi pastele la foc mic pentru alte 2 minute, amestecand mereu.

Daca iti place, poti sa adaugi si putin ghimbir proaspat dat pe razatoare.

Servesti pastele calde, ornate cu putin patrunjel proaspat.  

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.