Curcan cu galuste de gris (papricas)

Mancaruri cu curcan


Ai nevoie de:
( pentru 4 portii) 

400g carne de curcan
1l apa
1 gogosar rosu sau
2 linguri zarzavat pentru ciorba
1 lingurita boia
1/2 capatana de usturoi
3 oua
9 linguri gris
2 linguri ulei
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde) dupa gust


Mod de preparare:

Carnea de curcan o pui la fiert cu 1l de apa. Spumezi carnea daca este nevoie, apoi adaugi zarzavatul pentru ciorba sau cu gogosarul tocat si putina sare.
Daca folosesti zarzavat, nu trebuie sa mai adaugi sare pe parcursul fierberii, deoarece zarzavatul este suficient de sarat.
Lasi carnea sa fiarba la foc mic.

Intre timp pregatesti compozitia de galuste. Bati ouale foarte bine, pana se fac spuma. Adaugi putina sare, piper, cele 2 linguri de ulei, mai amesteci putin si adaugi grisul, putin cate putin (« in ploaie ») amestecand mereu cu lingura.

Pasta formata trebuie sa aiba consistenta unei smantini groase, sa fie moale, dar sa nu curga din lingura. Daca pui prea mult gris, compozitia va fi tare. Pasta preparata, o lasi « sa se odihneasca » cel putin 5 minute.

Cand carnea este fiarta (intra usor furculita in carne) o scoti pe o farfurie, iar in apa adaugi boiaua si cu o lingura, pui din compozitia de gris in supa in felul urmator: inmoi lingura in supa fierbinte, apoi cu ea iei din compozitie si-i dai drumul in supa.

Este foarte important ca supa sa nu clocoteasca cand pui galustele, ci sa fiarba incet, fiindca acestea se vor imprastia.

Daca prima galusca s-a imprastiat, mai adauga putin gris in compozitia ta.

Pe masura ce formezi galustele, daca in oala sunt prea multe si nu mai ai loc si pentru restul de compozitie, iei din oala o parte de galuste pe o farfurie, continui sa pui cu lingura galuste in supa pana termini compozitia de gris, apoi adaugi si galustele scoase pe farfurie.

Dupa ce ai adaugat toate galustele acoperi oala cu capac, dar nu complet, si lasi la fiert, la foc domol. Dupa 5 minute, adaugi usturoiul maruntit, carnea, patrunjelul si mararul tocat. Mai lasi mancarea sa dea un clocot si opresti focul.

Servesti mancarea calda.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.