Mancare de naut cu ghimbir

Mancaruri cu legume


Ai nevoie de: 
(pentru 4 portii)

250g naut
4 rosii bine coapte
1 ceapa mare alba
2 morcovi
1/3 lingurita ghimbir ras
2 linguri ulei
100ml apa
condimente (sare, piper, foaie de dafin, patrunjel verde, boia)



Mod de preparare: 

Boabele de naut le alegi de impuritati si le clatesti cu apa rece, dupa care le lasi la umflat in apa calduta pentru o noapte. Apa depaseasca cu 3-4 degete nivelul nautului. A doua zi clatesti boabele cu apa rece si le freci intre palme, in felul acesta cojile de naut se desprind.

Fierbi boabele de naut la foc potrivit, cu capacul pe jumatate pus. Spumezi daca e nevoie, iar cand apa devine mai inchisa la culoare o schimbi. Apa adaugata sa fie calda, ca sa nu opresti fierberea nautului. Cand boabele sunt moi la presarea intre degete inseamna ca sunt fierte.

Cureti ceapa si morcovii. Ceapa o tai pestisor, iar morcovii ii feliezi. Intr-o tigaie incapatoare, pui sa se innabuse ceapa si morcovii in 100ml apa si 2 linguri ulei. Condimentezi usor legumele.

Rosiile le cureti de coaja si le tai cubulete. Daca rosiile nu sunt suficient de coapte si pielita nu se desprinde usor, le tii in apa fierbinte pentru cateva secunde, iar dupa racirea lor, vei indeparta foarte repede coaja.

Ghimbirul proaspat il dai pe razatoarea mica. Daca nu cureti ghimbirul de coaja iti sugerez sa-l speli foarte bine inainte de a-l rade.

In cazul in care nu-ti place aroma ghimbirului, il poti inlocui cu 2 catei de usturoi.

Cand ceapa si morcovii s-au inmuiat putin, adaugi rosiile maruntite si ghimbirul ras. Lasi acest sos sa fiarba la foc mediu pentru 3-4 minute, dupa care adaugi boabele de naut. Condimentezi mancare si o mai tii pe foc pentru cateva minute.

Daca vrei ca sosul sa fie mai legat fierbi mancarea mai mult timp, pana cand sosul scade la consistenta dorita. Opresti focul, presari patrunjelul verde si pui capacul pentru cateva minute.

Servesti mancarea de naut alaturi de salata preferata.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

2 comentarii:

Oana Mortasipu spunea...

Buna ziua Iulia!

Numele meu este Oana. Azi dimineata am pus la inmuiat nautul pentru a face obisnuita mea reteta de pateu de naut. Venind spre casa mi-a venit ideea sa incerc sa fac o mancare de naut. Am gasit pe internet reteta ta de mancare de naut cu ghimbir si am pus-o in practica.
A iesit buna. Abia astept sa vad cum va reactiona familia mea.
Multumesc!

Iulia Ciornei spunea...

Buna Oana. Sunt sigura ca si familia va aprecia mancarica. Ghimbirul da o aroma aparte nautului. Multumesc de vizita.

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.