• Aperitive
Free Blog Counter
Categorii: Retete cu oua, Retete cu legume, Retete ieftine
Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)
1/2 conopida
3 linguri maioneza cu ou
1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Desfaci buchetele conopida si le pui in apa rece cu sare pentru 10 minute. Daca sunt viermisori in conopida vor iesi la suprafata.
Intr-o oala pui apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste pui buchetelele de conopida in apa si le lasi sa fiarba, la foc mic, aproximativ 10 minute (nu trebuie sa fiarba pana devine foarte moale), dupa care le scoti pe o farfurie intinsa sa se scurga de apa.
Este foarte important ca toata conopida sa fie bine scursa de apa, altfel crema iese apoasa si cu un gust mai fad. Din acest motiv, iti recomand sa fierbi conopida pe abur, pentru 15 minute.
Maioneza cu ou o pregatesti dupa aceasta reteta.
Dupa ce s-au racit bucatile de conopida le toci marunt, le pui intr-un bol si le amesteci cu usturoiul maruntit si maioneza. Daca este nevoie, mai condimentezi usor conopida.
Servesti crema de conopida pe paine prajita.
Sa ai o masa delicioasa!
(pentru 2 portii)
1/2 conopida
3 linguri maioneza cu ou
1 catel de usturoi
Mod de preparare:
Desfaci buchetele conopida si le pui in apa rece cu sare pentru 10 minute. Daca sunt viermisori in conopida vor iesi la suprafata.
Intr-o oala pui apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste pui buchetelele de conopida in apa si le lasi sa fiarba, la foc mic, aproximativ 10 minute (nu trebuie sa fiarba pana devine foarte moale), dupa care le scoti pe o farfurie intinsa sa se scurga de apa.
Este foarte important ca toata conopida sa fie bine scursa de apa, altfel crema iese apoasa si cu un gust mai fad. Din acest motiv, iti recomand sa fierbi conopida pe abur, pentru 15 minute.
Maioneza cu ou o pregatesti dupa aceasta reteta.
Dupa ce s-au racit bucatile de conopida le toci marunt, le pui intr-un bol si le amesteci cu usturoiul maruntit si maioneza. Daca este nevoie, mai condimentezi usor conopida.
Servesti crema de conopida pe paine prajita.
Sa ai o masa delicioasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu