Mamaliga cu ou si sos de usturoi

Aperitive


Ai nevoie de:
(pentru 2 portii) 

4 oua
700 ml apa
150g faina de porumb (malai)
 

2 linguri ulei
1 capatana usturoi
1 lingura smantana grasa
condimente (sare, piper) dupa gust

Mod de preparare:

Ouala le pui la fiert in apa cu sare. Daca le vrei tari le fierbi 8 minute daca le-ai pus in apa rece sau 5 minute daca le-ai pus in apa clocotita.

Pentru a avea oua cu galbenusul moale scazi timpul de fierbere cu 2 minute, iar dupa ce au fiert le pastrezi in apa rece pana cand le decojesti.

Mamaliga o pregatesti dupa aceasta reteta, iar sosul de usturoi cu smantana dupa aceasta, fara a pune patrunjelul verde.

Dupa ce ai decojit ouale, torni sosul de usturoi peste ele si alaturi mamaliga calda.

Aceasta mancare o servesti imediat dupa preparare.

Sa ai o masa delicioasa!





 
Free Blog Counter

Un comentariu:

Anonim spunea...

delicios!

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.