Omleta cu dovlecel

Aperitive


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

1 dovlecel mediu
3 oua
1 ceapa mica
1 catel usturoi
2 linguri ulei pentru prajit
condimente (sare, piper, patrunjel verde)
 



Mod de preparare:

Dovlecelul il speli, ii tai capetele si il toci cubulete. Dupa preferinta, poti sa-i cureti si coaja.

Ceapa o cureti de coaja, o tai pestisor si o pui sa se caleasca, la foc mediu, in ulei incins. Catelul de usturoi il strivesti usor si-l pui si pe el in tigaie, dar nu-l tii foarte mult, inainte de a turna ouale il scoti, deoarece prin prajire usturoiul devine amar.

Imediat adaugi si cubuletele de dovlecel. Ceapa si dovlecelul se vor inmuia in acelasi timp, nu este nevoie sa prajesti ceapa inainte de a pune dovlecelul. Amesteci des in tigaie. Iti recomand sa folosesti o tigaie larga, care sa permita bucatilor de dovlecel sa fie rasfirate, pentru ca apa lasata sa se evapore repede, fara sa ramana lichid in tigaie.

Dupa 2 minute torni ouale batute si condimentate cu sare si piper. Presari patrunjel verde tocat.

Rumenesti omleta pentru 3 minute, fara sa amesteci, iar cu ajutorul unei farfurii (pui farfuria peste tigaie si intorci tigaia pentru ca omleta sa ajunga in farfurie, dupa care asezi omleta usor din nou in tigaie) intorci tortilla sa se prajeasca si pe cealalta parte, pentru alte 2 minute.

Daca iti este greu sa intorci omleta cu farfuria, imediat dupa ce ai turnat ouale, pui capacul peste tigaie, pentru ca si oul de la suprafata sa se inchege.

Servesti omleta cu dovlecel imediat alaturi de salata preferata.

Sa ai o masa delicioasa!






Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.