• Mancaruri cu peste
Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)
2 pastravi
5-6 ciuperci
50g unt
3 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi
zeama de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde)
Mod de preparare:
Untul este bine sa-l tii o jumatate de ora la temperatura camerei inainte de a pregati mancarea.
Intr-un bol mic amesteci untul cu putina sare, piper, patrunjel si marar maruntit, o lingura zeama de lamaie si o parte din usturoiul feliat. Cu aceasta compozitie si cu ciupercile feliate umpli pestele.
Pui pestele in tigaie, il stropesti cu ulei si putina apa (cel mult 75ml). Pui capacul si lasi la foc potrivit, pentru 20 de minute. In acest timp, intorci pestele, avand grija sa nu se rupa. Cu 5 minute inainte de opri focul, ridici capacul, ca apa in surplus sa se evapore si presari restul de usturoi.
De asemenea, poti sa pui pestele in tava, stropit cu ulei si putina apa, si sa-l dai la cuptor tot pentru 20 de minute la 200C.
Mai multe informatii despre cum sa alegi un peste bun, poti sa citesti in cadrul acestei retete.
Servesti pestele stropit cu putina zeama de lamaie, alaturi de mamaliga si sos de usturoi.
Sa ai o masa delicioasa!
(pentru 2 portii)
2 pastravi
5-6 ciuperci
50g unt
3 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi
zeama de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel si marar verde)
Mod de preparare:
Speli si cureti bine pestele, ii tai capul si coada (le pastrezi pentru ciorba de peste). Freci pestele cu sare si cu foarte putin piper, dupa care il lasi o jumatate de ora.
Ciupercile le speli si le feliezi, cateii de usturoi ii cureti si ii feliezi, iar apoi speli si toci marunt patrunjelul si mararul verde.
Ciupercile le speli si le feliezi, cateii de usturoi ii cureti si ii feliezi, iar apoi speli si toci marunt patrunjelul si mararul verde.
Untul este bine sa-l tii o jumatate de ora la temperatura camerei inainte de a pregati mancarea.
Intr-un bol mic amesteci untul cu putina sare, piper, patrunjel si marar maruntit, o lingura zeama de lamaie si o parte din usturoiul feliat. Cu aceasta compozitie si cu ciupercile feliate umpli pestele.
Pui pestele in tigaie, il stropesti cu ulei si putina apa (cel mult 75ml). Pui capacul si lasi la foc potrivit, pentru 20 de minute. In acest timp, intorci pestele, avand grija sa nu se rupa. Cu 5 minute inainte de opri focul, ridici capacul, ca apa in surplus sa se evapore si presari restul de usturoi.
De asemenea, poti sa pui pestele in tava, stropit cu ulei si putina apa, si sa-l dai la cuptor tot pentru 20 de minute la 200C.
Mai multe informatii despre cum sa alegi un peste bun, poti sa citesti in cadrul acestei retete.
Servesti pestele stropit cu putina zeama de lamaie, alaturi de mamaliga si sos de usturoi.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu