• Paste
Ai nevoie de:
(pentru 2-3 portii)
250g paste
10 creveti decorticati prefierti
3-4 rosii sau 2 linguri de bulion
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
2 linguri ulei
2 linguri zeama de lamaie
condimente (sare, piper, foi de dafin, busuioc)
Mod de preparare:
Sa ai o masa delicioasa!
(pentru 2-3 portii)
250g paste
10 creveti decorticati prefierti
3-4 rosii sau 2 linguri de bulion
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
2 linguri ulei
2 linguri zeama de lamaie
condimente (sare, piper, foi de dafin, busuioc)
Mod de preparare:
Intr-o oala larga pui la fiert apa cu sare si putin ulei. Sarea si uleiul nu vor permite pastelor sa se lipeasca de oala si nici intre ele.
Cand incepe sa clocoteasca apa pui spaghetele cat mai rasfirate, ca un evantai si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul pastelor.
In acest timp prepari sosul de rosii. Tai ceapa marunt si feliezi usutroiul. Le pui sa se innabuse, la foc potrivit, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, putina apa si o foaie de dafin.
Rosiile le tii pentru 2-3 secunde in apa clocotita, apoi cureti pielita de pe ele.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugi rosiile taiate cubulete sau bulionul dizolvat in putina apa. Lasi sosul sa dea un clocot, ca bucatile de rosii sa se faca mai pastoase si adaugi crevetii. Condimentezi sosul si il lasi pe foc pentru 2 minute.
Crevetii nu trebuie sa stea mult timp pe foc fiindca carnea lor devine prea tare si mai putin gustoasa. Opresti focul si torni zeama de lamaie.
Dupa preferinta, poti sa folosesti creveti nedecorticati, asa cum am facut eu. Mai multe informatii despre creveti gasesti in cadrul acestei retete.
Cand pastele sunt fierte le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece, le scurgi din nou si le pui peste crevetii in sos de rosii.
Servesti pastele calde.
Cand incepe sa clocoteasca apa pui spaghetele cat mai rasfirate, ca un evantai si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul pastelor.
In acest timp prepari sosul de rosii. Tai ceapa marunt si feliezi usutroiul. Le pui sa se innabuse, la foc potrivit, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, putina apa si o foaie de dafin.
Rosiile le tii pentru 2-3 secunde in apa clocotita, apoi cureti pielita de pe ele.
Cand ceapa s-a inmuiat, adaugi rosiile taiate cubulete sau bulionul dizolvat in putina apa. Lasi sosul sa dea un clocot, ca bucatile de rosii sa se faca mai pastoase si adaugi crevetii. Condimentezi sosul si il lasi pe foc pentru 2 minute.
Crevetii nu trebuie sa stea mult timp pe foc fiindca carnea lor devine prea tare si mai putin gustoasa. Opresti focul si torni zeama de lamaie.
Dupa preferinta, poti sa folosesti creveti nedecorticati, asa cum am facut eu. Mai multe informatii despre creveti gasesti in cadrul acestei retete.
Cand pastele sunt fierte le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece, le scurgi din nou si le pui peste crevetii in sos de rosii.
Servesti pastele calde.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu