Mancare de praz cu peste

Mancaruri cu peste


Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)

2 fire de praz
1 ceapa
2 pastravi de marime mica
2-3 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel verde) dupa gust





Mod de preparare:

Prazul il speli si il tai bucati cum preferi tu de mari. Eu l-am taiat rondele 1-2cm. Daca vrei bucatelele de praz sa fie bine delimitate, tai prazul in rondele de 3-4cm.

Ceapa (scade gustul intens de praz la mancare) o toci si impreuna cu prazul le pui la foc intr-o tigaie incapatoare. 
Mai adaugi putina apa (maxim 100 ml fiindca prazul lasa apa) si lasi sa fiarba la foc mic 10 minute, apoi adaugi pestele taiat bucati de 3-4 cm grosime si usor condimentat.

Lasi totul la fiert pentru alte 10 minute, pana se inmoaie prazul, scade apa si e patruns pestele.

La final pui usturoiul pasat, condimentezi mancarea si mai lasi la foc 2 minute. Dupa preferinta, poti sa adaugi putin suc de rosii.

Mai multe informatii despre cum sa alegi un peste bun, poti sa citesti in cadrul acestei retete.

Mancarea de peste cu praz o servesti calda. Optional, poti sa alaturi mamaliga calda si mujdei sau paine prajita. 

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.