Mancare de mazare cu pui

Mancaruri cu pui


Ai nevoie de:
(pentru 3-4 portii) 

500g mazare
1 piept de pui
2 morcovi
1 ceapa mare
2 catei de usturoi
200ml suc de rosii
2-3 linguri de ulei
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust


Mod de preparare:

Pieptul de pui il tai cubulete si-l pui intr-o tigaie cu ulei si putina apa sa se innabuse. Nu uita sa pui capacul.

Dupa ce ai cules spuma de la carne, adaugi in tigaie ceapa tocata marunt, morcovul dat pe razatoarea mare si putina apa, cat sa acopere usor legumele si carnea.
Condimentezi usor ingredientele si le lasi la foc potrivit pentru 15-20 de minute. Daca apa scade complet, mai adaugi putina apa.

Cand carnea este fiarta, pui sucul de rosii, usturoiul maruntit, mazarea si apa cat sa acopere foarte usor toata mancarea. Potrivesti de gust si mai lasi totul la foc 10 minute, apoi presari patrunjelul verde.

Iti sugerez sa folosesti mazare proaspata sau congelata si nu cea din conserva sau borcan, deoarece mazarea congelata isi pastreaza mai bine bobul intreg, culoarea verde si mai ales gustul. 
Iar daca, consumi mazare la borcan iti recomand sa nu folosesti si lichidul in care este pusa mazarea, fiindca acesta este plin de conservanti.

Mancarea de mazare o servesti calda alaturi de paine prajita.

Sa ai o masa delicioasa!










Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.