• Mancaruri cu pui
Categorii: Retete cu pui, Retete cu legume
Ai nevoie de:
(pentru 2-3 portii)
1 conopida potrivita ca marime
2-3 pulpe superioare fara os
1 fir de praz
1 ceapa
2 catei de usturoi
150ml suc de rosii
1-2 linguri ulei de masline
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o oala pui apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste pui buchetelele de conopida in apa si le lasi sa fiarba, la foc mic, aproximativ 10 minute (nu trebuie sa fiarba pana devine foarte moale, conopida e mai gustoasa si sanatoasa daca este putin mai crocanta), dupa care le scoti pe o farfurie intinsa sa se scurga de apa.
Carnea de pui si intreaga mancare o pregatesti la foc mic si cu capacul pus.
Sa ai o masa delicioasa!
(pentru 2-3 portii)
1 conopida potrivita ca marime
2-3 pulpe superioare fara os
1 fir de praz
1 ceapa
2 catei de usturoi
150ml suc de rosii
1-2 linguri ulei de masline
condimente (sare, piper, foi de dafin, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Desfaci buchetele conopida si o pui in apa rece cu sare pentru 10 minute. Daca sunt viermisori in conopida vor iesi la suprafata.
Intr-o oala pui apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste pui buchetelele de conopida in apa si le lasi sa fiarba, la foc mic, aproximativ 10 minute (nu trebuie sa fiarba pana devine foarte moale, conopida e mai gustoasa si sanatoasa daca este putin mai crocanta), dupa care le scoti pe o farfurie intinsa sa se scurga de apa.
Este foarte important ca toata conopida sa fie bine scursa de apa, altfel mancarea iese apoasa si cu un gust mai « fad ». Din acest motiv, iti recomand sa fierbi conopida pe abur, pentru 15 minute.
Pulpele de pui le tai cubulete si le pui la inabusit 20 minute intr-o tigaie mai mare, cu o parte ulei si doua parti apa si 2 frunze de dafin. Daca este nevoie, spumezi carnea.
Carnea de pui si intreaga mancare o pregatesti la foc mic si cu capacul pus.
Prazul il speli si il tai rondele cum preferi tu de mari. Eu l-am taiat rondele mici fiindca imi place mancarea mai pastoasa.
Daca vrei bucatelele de praz sa fie bine delimitate, tai prazul in rondele de 2-3 cm si dupa preferinta, eviti sa folosesti partea foarte verde a prazului, deoarece e mai tare si se fierbe putin mai greu decat partea alba, mai frageda si dulce.
In plus, daca folosesti partea verde, mancarea va avea gust pronuntat de praz. Acest gust il mai diminuezi adaugand in mancare ceapa.
Cand carnea este aproape fiarta, adaugi prazul si mai pui putina apa (maxim 100 ml fiindca prazul lasa apa) si lasi sa mai fiarba la foc mic inca 15 minute pana se inmoaie prazul si scade apa.
La final adaugi sucul de rosii, conopida, usturoiul maruntit, restul de condimente si mai lasi la foc 2 minute.
Mancarea de conopida cu pui o servesti calda.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu