• Aluaturi
Categorii: Retete cu fructe, Retete cu oua
Ai nevoie de:
400g prune
3 oua intregi
3 linguri de zahar
200ml iaurt
300g faina alba
100 ml ulei
1/3 lingura de bicarbonat
1 lingura de otet
1 lingura zahar vanilat
1 lingura seminte de susan
Mod de preparare:
Sa ai un desert delicios!
400g prune
3 oua intregi
3 linguri de zahar
200ml iaurt
300g faina alba
100 ml ulei
1/3 lingura de bicarbonat
1 lingura de otet
1 lingura zahar vanilat
1 lingura seminte de susan
Mod de preparare:
Iti recomand sa folosesti prune care se rup usor in jumatati, dar sa nu fie foarte coapte. Prunele le speli, le lasi sa se scurga de apa si le desfaci in jumatate, indepartand samburele.
Separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma, dupa care le pui impreuna intr-un bol. Adaugi zaharul si bati mai departe. Cand s-a mai topit zaharul, pui uleiul si iaurtul.
Amesteci bine si adaugi faina putin cate putin, in ploaie, pana ce blatul ajunge sa aiba consistenta unei smantani (daca iei din compozitie cu lingura din aluat, sa poti « scrie » cu el).
Daca s-au facut cocoloase lasi compozitia sa se « odihneasca » 10-15 minute si o mai bati putin.
Adaugi bicarbonatul stins bine cu otet (pui bicarbonatul intr-o lingura, torni otet si cu varful degetului amesteci in lingura). Daca bicarbonatul nu este complet stins cu otet, prajitura va avea gust pronuntat de bicarbonat.
Intr-o tava larga, bine unsa cu ulei si tapetata cu faina pui compozitia de aluat, peste care pui jumatatile de prune (cu miezul in sus). Presari seminte de susan si dai tava in cuptorul incalzit in prealabil, la o temperatura de 180 de grade.O lasi in cuptor 35 de minute.
Dupa ce ai scos prijitura din cuptor presari zahar vanilat. Astepti sa se raceasca prajitura si apoi o tai in forma dorita.
Separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma, dupa care le pui impreuna intr-un bol. Adaugi zaharul si bati mai departe. Cand s-a mai topit zaharul, pui uleiul si iaurtul.
Amesteci bine si adaugi faina putin cate putin, in ploaie, pana ce blatul ajunge sa aiba consistenta unei smantani (daca iei din compozitie cu lingura din aluat, sa poti « scrie » cu el).
Daca s-au facut cocoloase lasi compozitia sa se « odihneasca » 10-15 minute si o mai bati putin.
Adaugi bicarbonatul stins bine cu otet (pui bicarbonatul intr-o lingura, torni otet si cu varful degetului amesteci in lingura). Daca bicarbonatul nu este complet stins cu otet, prajitura va avea gust pronuntat de bicarbonat.
Intr-o tava larga, bine unsa cu ulei si tapetata cu faina pui compozitia de aluat, peste care pui jumatatile de prune (cu miezul in sus). Presari seminte de susan si dai tava in cuptorul incalzit in prealabil, la o temperatura de 180 de grade.O lasi in cuptor 35 de minute.
Dupa ce ai scos prijitura din cuptor presari zahar vanilat. Astepti sa se raceasca prajitura si apoi o tai in forma dorita.
Sa ai un desert delicios!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu