Zahar vanilat

Condimente

Ai nevoie de:

250g zahar
1 pastaie vanilie
1 borcan





Mod de preparare:

Pastaia de vanilie o tai bucati de cel putin 1cm lungime. Toate bucatile le amesteci cu zahar, pe care il torni in borcan. Inchizi ermetic borcanul si pentru 2 saptamani il tii intr-un loc uscat si racoros.

Din cand in cand zbati borcanul, pentru ca tot zaharul sa prinda aroma de vanilie si sa nu se pietrifice.

Zaharul pe care il folosesti poate fi alb sau brun. Eu am preferat sa fac zaharul brun, deoarece are in plus si o aroma fina de caramel.

Pe masura ce folosesti din zaharul vanilat, completezi borcanul cu alt zahar.

Daca doresti o aroma mai puternica de vanilie, poti sa pui 2 pastai de vanilie. Insa, si calitatea batonului de vanilie folosit se regaseste in aroma esentei. Daca pastaia de vanilie are un miros extrem de puternic si daca este uleioasa la atingere, inseamna ca este de calitate superioara.

Termenul de valabilitate a zaharului vanilat facut in casa este nelimitat.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.