• Paste
Free Blog Counter
Categorii: Retete cu legume, Retete cu paste, Retete cu ciuperci, Retete de post, Retete vegetariene
Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)
250g paste
10 ciuperci mari
1 dovlecel mediu
1 ceapa
3 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
200ml suc de rosii sau 3 rosii proaspete
condimente (sare, piper, busuioc, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Sa ai o masa delicioasa!
(pentru 2 portii)
250g paste
10 ciuperci mari
1 dovlecel mediu
1 ceapa
3 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
200ml suc de rosii sau 3 rosii proaspete
condimente (sare, piper, busuioc, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o oala larga pui la fiert apa cu sare si o lingura de ulei. Sarea si uleiul nu vor permite pastelor sa se lipeasca de oala si nici intre ele.
Cand incepe sa clocoteasca apa pui pastele cat mai rasfirate si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul pastelor.
In acest timp prepari sosul de ciuperci si dovlecel. Feliezi ciupercile, cateii de usturoi, ceapa, si tai cuburi dovlecelul.
Cand incepe sa clocoteasca apa pui pastele cat mai rasfirate si le lasi sa fiarba dupa indicatiile de pe ambalajul pastelor.
In acest timp prepari sosul de ciuperci si dovlecel. Feliezi ciupercile, cateii de usturoi, ceapa, si tai cuburi dovlecelul.
Toate legumele le pui sa se caleasca un ulei incins, la foc mediu spre mare. Amesteci des in tigaie, mai ales la inceput, pana cand legumele lasa apa.
Cand s-au inmuiat putin legumele, adaugi sucul de rosii sau rosiile taiate cubulete si lasi la foc potrivit pana mai scade din apa (depinde cat de consistent vrei sa fie sosul), amestecand din cand in cand. Iti sugerez sa nu lasi legumele pentru mult timp pe foc, astfel incat sa fie usor crocante si pline de savoare.
Pastele fierte le scurgi de apa in care au fiert si le treci rapid printr-un jet de apa rece, le scurgi din nou si le pui peste sosul de ciuperci si dovlecel.
Adaugi condimentele si lasi pastele la foc mic pentru 1-2 minute, amestecand mereu.
Daca iti place, poti pune si putin ghimbir proaspat dat pe razatoare.
Servesti pastele calde. Dupa preferinta, razi putin cascaval deasupra lor.
Cand s-au inmuiat putin legumele, adaugi sucul de rosii sau rosiile taiate cubulete si lasi la foc potrivit pana mai scade din apa (depinde cat de consistent vrei sa fie sosul), amestecand din cand in cand. Iti sugerez sa nu lasi legumele pentru mult timp pe foc, astfel incat sa fie usor crocante si pline de savoare.
Pastele fierte le scurgi de apa in care au fiert si le treci rapid printr-un jet de apa rece, le scurgi din nou si le pui peste sosul de ciuperci si dovlecel.
Adaugi condimentele si lasi pastele la foc mic pentru 1-2 minute, amestecand mereu.
Daca iti place, poti pune si putin ghimbir proaspat dat pe razatoare.
Servesti pastele calde. Dupa preferinta, razi putin cascaval deasupra lor.
Sa ai o masa delicioasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu