Langosi cu branza

Aluaturi


Ai nevoie de:

500g faina alba (ooo)
25g drojdie proaspata

300g telemea
200ml apa minerala (lapte batut)
3 linguri zahar vanilat
2 oua
50ml ulei
1 lingura coaja de lamaie
ulei pentru prajit
condimente (sare, esenta de rom)



Mod de preparare:

Inainte de a incepe prepararea langosilor sa te asiguri ca ingredientele nu sunt reci. Cel mai bine este sa le pastrezi la temperatura camerei 1-2 ore inainte de a pregati aluatul. Faina o cerni intr-un vas, ca sa fie mai pufoase langosile. Presari peste faina zaharul si sarea.

Apa o incalzesti putin si dizolvi drojdia in ea. Daca apa este prea rece sau prea fierbinte drojdia nu-si va mai face efectul.

In centrul fainii faci o gropita si pui apa cu drojdia dizolvata. Bati cele 2 oua si le adaugi in apa. Luand faina, putin cate putin, de pe margini incepi sa amesteci aluatul pana ajunge sa aiba consistenta unei smantani. Acoperi vasul in care faci aluatul cu un prosop de bucatarie si pui aluatul sa cresca intr-un loc cald, pentru 30 de minute.

Dupa acest timp, adaugi coaja de lamaie, esenta de rom si amesteci treptat restul de faina, pana cand este incorporata complet. Cantitatea de apa poate fi mai mare sau mai mica, in functie de calitatea fainii. Continui sa framanti aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini si nici de vas.

Ca sa obtii langosi pufoase, iti recomand sa rupi bucati tot aluatul si apoi sa il framanti pana devine compact. Repeti ruperea aluatului si iar il framanti. Torni peste aluat uleiul si framanti aluatul pana la incorporarea uleiului.

Acoperi aluatul cu un prosop de bucatarie si il lasi sa creasca, intr-un loc cald, pentru aproximativ 40 de minute, pana cand isi dubleaza volumul.

Caldura din spatiul unde sta aluatul la dospit nu trebuie sa fie mare, ci constanta si uniforma; daca este prea cald, drojdia se va opari si aluatul nu va dospi, iar daca este prea rece, din nou aluatul nu va dospi.

Din aluatul dospit, pe o suprafata dreapta si intinsa (planseta), unsa usor cu ulei, intinzi o foaie de 5mm grosime, din care decupezi cu un pahar langosie, pui in centru o bucatica de branza si lipesti marginile aluatului in asa fel incat branza sa fie bine « inchisa » in aluat.

Langosile obtinute le mai lasi sa creasca 15 minute, dupa care le prajesti, pe ambele fete, in ulei incins, la foc potrivit. Iti recomand sa prajesti langosile intr-un vas de tuci, iar cantitatea de ulei din vas sa fie de 2 degete.

Cand langosile au o culoare aurie, le scoti pe un servet de bucatarie pentru ca uleiul in surplus sa se absoarba. Cand s-au racorit putin, le presari cu zahar vanilat.

Servesti langosile calde.

Sa ai o masa delicioasa!










Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.