Capsuni cu smantana si mamaliga

Deserturi


Este un desert sau o gustare specifica Bucovinei. Un deliciu pentru unii, ceva de neimaginat pentru altii. Pentru tine cum este?

Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

500g capsuni
100g zahar
100g smantana


 


Mod de preparare: 

Capsunile le treci printr-un jet de apa rece, le cureti de codite si le pisezi cu o furculita, dar nu foarte mult, astfel incat sa ramana si bucati de fruct.

Adaugi zahar si amesteci. Cantitatea de zahar poate sa varieze in functie de cat de coapte sunt capsunile. Torni smantana peste capsuni si omogenizezi.

De asemenea, pentru o aroma deosebita, capsunile le poti combina/inlocui cu fragii.

Piureul de capsuni il pastrezi la rece cat timp pregatesti mamaliga

Servesti capsunile cu smantana si cu mamaliga fierbinte.

Sa ai un desert delicios!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.