Supa de vara cu taitei de orez si ghimbir

Ciorbe si Supe


Datorita ghimbirului este o supa aromata si racoritoare, fresh; iar taiteii de orez o fac foarte usoara, numai buna pentru toropeala de afara.

Ai nevoie de: 
(pentru 6 portii)

5 rosii bine coapte
100g taitei de orez
1 lingura ghimbir ras
2-3 catei de usturoi
1 patrunjel
1-2 morcovi
1 ceapa alba
2 linguri ulei
3,5l apa
condimente (sare, piper, patrunjel verde)
 


Mod de preparare:

Intr-o oala pui apa cu putina sare sa fiarba.

Morcovii, radacina de patrunjel si ceapa le cureti si le tai fideluta. Fasiile sa fie subtiri. Cureti usturoiul si il feliezi.

Cand apa fierbe pui morcovii, patrunjelul si ceapa. Fierbi legumele la foc potrivit, cu capacul pus.

Ghimbirul proaspat il dai pe razatoarea mica. Daca nu cureti ghimbirul de coaja iti sugerez sa-l speli foarte bine inainte de a-l rade.

Rosiile le cureti de coaja si le tai cubulete. Daca rosiile nu sunt suficient de coapte si pielita nu se desprinde usor, le tii in apa fierbinte pentru cateva secunde, iar dupa racirea lor, vei indeparta foarte repede coaja.

Cand legumele din oala sunt pe jumatate fierte, inca le simti crocante, adaugi rosiile maruntite, usturoiul feliat subtire si le lasi sa fiarba pentru 2-3 minute..

Adaugi si usturoiul feliat subtire.

Taiteii de orez ii tii pentru cateva minute in apa rece, apoi ii adaugi in supa. Lasi supa sa dea un clocot, opresti focul, adaugi ghimbirul ras si patrunjelul verde, potrivesti de sare si piper si pui capacul. Dupa 10 minute poti sa servesti supa cu sau fara smantana/iaurt.

Patrunjelul verde il poti inlocui cu busuioc verde.

Supa de vara cu taitei de orez si ghimbir poti sa o servesti calda sau rece.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.