Peste prajit cu malai

Mancaruri cu peste

Categorii: Retete cu peste 

Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

2 pastravi
200g malai
ulei pentru prajit
zeama de lamaie
condimente (sare, piper)




Mod de preparare:

Speli si cureti bine pestele, ii tai capul si coada (le pastrezi pentru ciorba de peste). Freci pestele cu sare si cu foarte putin piper, il stropesti cu foarte putina zeama de lamaie, dupa care il lasi o jumatate de ora. Daca pestele  este mare il portionezi.

Daca malaiul are granulele mari (asa e malaiul de tara, cel din comert este foarte fin), pentru ca pestele sa formeze crusta dorita, cel mai bine este sa amesteci malaiul cu o lingura rasa de faina alba. 

Dai pestele prin malai, iar cand uleiul este incins in tigaie, pui pestele la prajit, la foc potrivit si fara capac, pentru aproximativ10 minute, apoi il intorci pe cealalta parte pentru alte maxim 5 minute. Daca intorci pestele mai devreme, se va rupe bucati.

Cand pestele este rumenit pe ambele parti il scoti pe un servet de bucatarie pentru ca uleiul in surplus sa fie absorbit. Dupa preferinta, poti sa mai stropesti usor pestele cu zeama de lamaie.

Mai multe informatii despre cum sa alegi un peste bun, poti sa citesti in cadrul acestei retete.

Servesti pestele cald alaturi de mamaliga calda si de sos de usturoi.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.