Pui in sos de usturoi

Mancaruri cu pui


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii) 

2 pulpe superioare de pui fara os
1/2 capatana de usturoi

1 ceapa mica
500ml apa plata
condimente (sare, piper, boia, foi de dafin, patrunjel si marar verde)



Mod de preparare:
 
Pulpele de pui le tai bucati si le pui sa fiarba intr-un vas cu apa. Apa sa acopere usor carnea. Spumezi carnea daca este nevoie, apoi adaugi din toate condimentele cate putin, ceapa taiata pestisor si cativa catei de usturoi feliati marunt.

Lasi carnea sa fiarba, la foc potrivit, pentru 30 minute. Probezi cu o furculita daca este fiarta carnea (intra furculita usor).
Daca apa din oala scade foarte mult, mai adaugi putina apa. Cantitatea finala de sos sa fie de aproximativ jumatate din cea initiala.

Cand sosul a mai scazut (cel mult pana la jumatatea carnii) si carnea este fiarta, adaugi restul de usutroi maruntit, patrunjelul si mararul verde tocat marunt. Mai lasi mancarea sa dea un clocot si opresti focul.

Servesti mancarea de pui cu sos de usturoi alaturi de cartofi nature sau mamaliga calda.

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.