Mancare de urzici cu pui

Mancaruri cu pui


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

1kg urzici
2 pulpe superioare de pui fara os
1 ceapa mare
8 catei usturoi
1-2 linguri ulei
2l apa
condimente (sare, piper, foi de dafin, leusten) dupa gust



Mod de preparare:

Urzicile le alegi de fire de iarba si de alte gunoaie, le treci prin apa rece de 2 ori.

Intr-o oala pui apa la fiert cu o foaie de dafin, iar cand clocoteste apa pui urzicile si leusteanul si le lasi sa fiarba 10 minute la foc mic.

In acest timp, toci ceapa si 2-3 catei de usturoi, tai fasii pulpele de pui. Pe toate le pui sa se inabuse intr-o tigaie cu ulei, o foaie de dafin si putina apa din oala in care fierb urzicile.

Cand urzicile s-au inmuiat, le scurgi de apa si le pui in tigaia cu pulpele de pui, pentru 2-3 minute. In timpul fierberii urzicile scad foarte mult in volum. Apa in care au fiert urzicile nu o arunci, mai pui din ea in tigaia cu carne daca este nevoie, iar restul de apa poti sa bei.

Cu restul de usturoi faci mujdei si-l pui peste urzici inainte de a le servi.

Servesti mancarea de urzici alaturi de mamaliga calda.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.