Conopida pane

Aperitive


Ai nevoie de:
 (pentru 2 portii) 

1 conopida mica
2 oua
2-3 linguri de faina/pesmet
ulei pentru prajit
condimente (sare, piper)



 
Mod de preparare:

Desfaci buchetele conopida si le pui in apa rece cu sare pentru 10 minute. Daca sunt viermisori in conopida vor iesi la suprafata.

Intr-o oala pui apa cu sare la fiert. Cand apa clocoteste pui buchetelele de conopida in apa si le lasi sa fiarba, la foc mic, aproximativ 10 minute (nu trebuie sa fiarba pana devine foarte moale, conopida e mai gustoasa si sanatoasa daca este putin mai crocanta), dupa care le scoti pe o farfurie intinsa sa se scurga de apa.

Daca fierbi conopida pe abur o lasi pentru 15 minute.

Intr-un bol bati spuma oule, le condimentezi, apoi pui faina/pesmetul . Aluatul trebuie sa fie putin mai subtire ca cel de clatite. Il lasi 5 minute sa  « se odihneasca », apoi il mai bati usor. In acest fel se sparg toate cocoloasele din aluat.

Buchetelele de conopida, bine scurse de apa, le treci prin aluat si le pui la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Le prajesti pe toate partile si le scoti pe un servet de bucatarie sa se scurga de ulei.

Buchetelele de conopida pane le servesti cu mujdei sau salata. 

Sa ai o masa delicioasa!
 








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.