Clatite cu magiun

Aluaturi


Ai nevoie de:
(pentru aproximativ 10 clatite) 

2 oua
150ml apa minerala
150ml lapte dulce
150g faina alba
1 lingurita rasa de zahar
50g unt
1-2 linguri coniac
un varf de cutit sare
magiun



Mod de preparare:

Laptele il pui la incalzit. Cand este caldut, opresti focul si adaugi untul. Amesteci usor pana cand untul este topit. Pentru un gust si o consistenta mai buna a clatitelor, cel mai bine este sa folosesti lapte integral, nedegresat sau cel mult semidegresat.

Bati oule spuma. Iti recomand sa folosesti oua de casa, deoarece au albusul mai consistent si fac clatitele mai pufoase.

Cerni faina si zaharul (clatitele vor fi mai pufoase) intr-un bol, apoi adaugi putin cate putin, amestecand mereu, oule batute, laptele si apa minerala.

La final adaugi sarea si coniacul.

Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai rare. Daca aluatul este prea rar sau prea dens adaugi faina sau apa minerala, dupa caz.

Lasi compozitia sa « se odihneasca » aproximativ 30 minute.

Clatitele le coci intr-o tigaie de teflon sau antiadeziva, la foc mijlociu. Pentru prima clatita este bine sa ungi uniform tigaia cu un servet de bucatarie pe care ai picurat putin ulei. La urmatoarele clatite nu mai este nevoie sa ungi tigaia cu ulei, fiindca aluatul are unt.

Doar cand tigaia este bine incinsa, o iei de pe foc si torni din aluat cu un polonic. Rotesti si inclini tigaia pana cand aluatul este intins pe toata suprafata ei. Pui tigaia pe foc si prajesti clatitele pe ambele parti aproximativ 1 minut. Clatita trebuie intoarsa cand incepe sa se desprinda in centrul tigaii sau pe margini.

Clatitele coapte le scoti pe un platou si le acoperi cu un capac sau cu o alta farfurie larga. Cand sunt preparate toate clatitele incepi sa le umpli. Daca le umpli imediat dupa ce le coci ele se vor rupe deoarece sunt prea crocante.

Dupa preferinta, umpli clatitele cu inghetata, dulceata, branza dulce, ciocolata, fructe de padure…

De aceasta data am umplut clatitele cu magiun.

Sa ai o masa delicioasa!
 







Free Blog Counter

Un comentariu:

Anonim spunea...

bun bun, asteptam si un set de clatite americane ca se tot vorbeste ca se mai adauga praf de copt si ies puffi dar nu am incercat . B.

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.