Ciorba de curcan

Ciorbe si Supe


Ai nevoie de:

2 aripi de curcan
2-3 cartofi rosii
2 morcovi
1 ceapa sau 1/3 praz
1 radacina de patrunjel
1/3 telina
1 ardei/gogosar
5l apa
300ml bors de putina/ zeama de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel verde, leustean) dupa gust

Mod de preparare:

Carnea spalata o pui la fiert cu apa si sare. Apa sa fie rece cand pui carnea in ea, in acest fel ciorba va fi mai gustoasa.

Cand ciorba da in clocot, nu uita sa culegi spuma. Verifici din cand in cand daca mai trebuie spumata ciorba. Cand carnea nu mai face spuma, adaugi legumele tocate marunt.

Lasi totul la fiert sub capac, la foc mic, aproximativ 1 h, pana cand carnea e moale si o poti desprinde de pe os. Carnea de curcan fierbe putin mai greu decat cea de gaina sau de pui.

La final, potrivesti ciorba de gust cu sare si piper si inchizi focul.

Daca acresti ciorba cu bors de putina il adaugi acum in oala si mai lasi ciorba pe foc pana da un clocot.
Daca folosesti zeama de lamaie, o torni in ciorba dupa ce o iei de pe foc si s-a mai racit putin, atunci cand  adaugi patrunjelul si leusteanul tocat.

Dupa preferinta, ciorba de curcan o poti albi cu smantana sau sa o pregatesti cu suc de rosii.

Servesti ciorba alaturi de un ardei iute.

Sa ai o masa delicioasa!








Free Blog Counter


Un comentariu:

Anonim spunea...

deci, conform cantecului dedicatie pentru proaspetii casatoriti spune asa> ca o luna doua mananci numa oua , si dupa un an, ciorba de curcan !

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.