Pomana porcului


Ai nevoie de:
(pentru 4 portii)

250 g ficat de porc
500g carne de porc
400g coasta de porc
2 cepe mari
1 capatana usturoi
condimente (sare, piper, foi de dafin) dupa gust





Mod de preparare:

Toata carnea folosita trebuie sa fie proaspata, inclusiv costita, si nu afumata.

Pentru un gust mai bun al mancarii iti recomand sa folosesti o combinatie de ceafa de porc si carne de pe burta si pulpa porcului.

Carnea si ficatul le tai bucati, cam de marimea unei nuci, iar coasta o tai fasii in asa fel incat fiecare fasie sa contina si carne si os.

Ceapa si 3-4 catei de usturoi le tai marunt.

Toate ingredientele le pui sa fiarba la foc mic intr-o oala de tuci sau un ceaun mai mare. Mancarea va avea un gust deosebit daca este pregatita intr-o astfel de oala.

Condimentezi usor carnea cu sare, pui 1 foaie de dafin, 200ml apa plata si lasi sa fiarba. Dupa ce s-a mai evaporat din apa, pui capacul si lasi mancarea sa fiarba pentru aproximativ 2 ore. Nu este nevoie de multa apa, deoarce si carnea da drumul la apa. Nu uita sa amesteci din cand in cand in oala cu o lingura de lemn.

Restul de usturoi il faci mujdei.

Cand carnea este fiarta (intra usor furculita in ea sau se desprinde de pe os), opresti focul, lasi mancarea putin sa se raceasca si apoi torni in ea mujdeiul.

Pomana porcului o servesti alaturi de mamaliga calda. 

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.