Peste la cuptor umplut cu legume

Mancaruri cu peste


Ai nevoie de: 
(pentru 2-3 portii) 

2 pesti
1 ceapa mare
2 morcovi
6 catei de usturoi
4 tulpini de telina
2 cartofi
75ml vin alb
50ml apa plata
2-3 felii de lamaie
3-4 linguri ulei
condimente (sare, piper, cimbru, foi de dafin) dupa gust


Mod de preparare:

Pestele il treci printr-un jet de apa si il cureti de solzi si de intestine (daca este nevoie). Stergi pestele de apa cu un prosp de bucatarie.

Legumele le cureti si le speli. Cartofii ii tai cuburi, morcovii ii tai fasii lungi sau ii lasi intregi (daca sunt mici), ceapa o tai bucati iar tulpinile de telina le tai in jumatate.

Pestele il condimentezi, il stropesti cu putin ulei si il umpli cu o parte din legume. Acum pui si 2-3 catei de usturoi intregi. Cu restul de legume tapetezi fundul unei tavi sau al unui vas termorezistent, peste care pui pestele. Daca iti mai raman legume, le pui in tava langa peste.

Toate ingredientele le stropesti cu apa, vin si cu restul de ulei. Acoperi tava cu o folie de aluminiu si o dai la cuptor pentru 15 minute. Cuptorul sa fie incalzit in prealabil. Dupa cele 15 minute, indepartezi folia de aluminiu, condimentezi legumele, adaugi 2-3 catei de usturoi maruntiti si mai lasi pestele in cuptor pentru maxim 10 minute.

Mai multe informatii despre cum sa alegi un peste bun, poti sa citesti in cadrul acestei retete.

Servesti pestele stropit cu putina zeama de lamaie. 

Sa ai o masa delicioasa!









Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.