Crap pane

Mancaruri cu peste


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii) 

2 felii groase de crap
50ml bere
2-3 linguri faina de grau
3-4 linguri pesmet
1 ou
3-4 felii de lamaie
4-5 linguri ulei
condimente (sare, piper) dupa gust


Mod de preparare:

Intr-un bol bati spuma oul, adaugi berea, faina si condimentele. Berea face ca aluatul sa fie mai pufos.
Amesteci bine toate ingredientele si lasi compozitia pentru 5 minute sa « se odihneasca », dupa care mai o amesteci putin, ca sa se sparga toate cocoloasele de faina din aluat.

La cumpararea feliilor de peste, sa urmaresti ca oasele sa nu iasa din carne sau carnea sa nu atarne de piele, deoarece acestea sunt semne ca pestele este vechi.

Mai multe informatii despre cum sa alegi un peste bun, poti sa citesti in cadrul acestei retete.

Feliile de crap le treci printr-un jet de apa rece, le stergi cu un prosop de hartie, le sarezi putin si le stropesti cu zeama de lamaie; aceasta diminueaza mirosul specific de peste.
Dupa care, le treci prin oul batut, apoi prin pesmet si iar prin ou si le pui la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.

Pentru o aroma deosebita, poti sa pui in uleiul incins si 2-4 catei de usturoi si o crenguta de rozmarin.

Lasi pestele la prajit, la foc potrivit, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Scoti feliile de crap din tigaie, le pui pe un servet de hartie sa se scurga uleiul si le stropesti cu putina lamaie.

Servesti pestele alaturi de salata verde, cartofi natur sau de mujdei cu mamaliga. 

Sa ai o masa delicioasa!


 







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.