• Mancaruri cu legume
Categorii: Retete cu legume, Retete de post, Retete vegetariene, Retete dietetice, Retete simple, Retete ieftine
Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)
1kg urzici
1 ceapa mare
8 catei de usturoi
3-4 linguri ulei
2l apa
condimente (sare, piper, foi de dafin, leusten) dupa gust
Mod de preparare:
Sa ai o masa delicioasa!
(pentru 2 portii)
1kg urzici
1 ceapa mare
8 catei de usturoi
3-4 linguri ulei
2l apa
condimente (sare, piper, foi de dafin, leusten) dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o oala pui apa la fiert cu o foaie de dafin, iar cand clocoteste apa pui urzicile si leusteanul si le lasi sa fiarba 10 minute la foc mic.
In acest timp, toci ceapa si 2-3 catei de usturoi si le pui sa se inabuse intr-o tigaie cu ulei si putina apa din oala in care fierb urzicile.
Cand urzicile s-au inmuiat le scurgi de apa si le pui in tigaia cu ceapa, pentru 2-3 minute. In timpul fierberii urzicile scad foarte mult in volum. Apa in care au fiert urzicile nu o arunci, mai pui din ea in tigaia cu urzici daca este nevoie, iar restul de apa poti sa bei.
Cu restul de usturoi faci mujdei si-l pui peste urzici inainte de a le servi.
Servesti mancarea de urzici alaturi de mamaliga calda.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu