Mancare de orez (pilaf) cu legume

Mancaruri cu legume


Ai nevoie de:
(pentru 2 portii) 

200g orez alb
1 morcov
1/3 telina
1 fir ceapa verde
1 ceapa
1 ardei/gogosar
5-6 ciuperci albe
2 linguri sos de soia
500 ml apa
2-3 linguri ulei
condimente (sare, piper, patrunjel verde, frunza de dafin) dupa gust


Mod de preparare:

Toate legumele le cureti, le speli si le toci marunt.

Intr-o oala mica pui orezul la fiert in apa clocotita, putina sare si o foaie de dafin. Ca boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele, iti sugerez ca atunci cand pui la fiert orezul acesta sa fie uscat.

Daca, de obicei, speli orezul inainte de a-l prepara, incearca sa-l usuci in prealabil, punandu-l intr-un vas la loc cald.

In loc de apa poti sa folosesti supa de pui, va fi mai gustoasa mancarea, dar nu va mai fi o mancare de post.

In oala cu orez adaugi legumele, uleiul, pui capacul si lasi sa fiarba pilaful la foc mic, pentru 15-20 minute.
Verifici din cand in cand daca orezul mai are nevoie de apa. Adaugi apa fierbinte, nu rece, ca sa nu opresti fierberea orezului.

Cu 5 minute inainte de oprirea focului, adaugi sosul de soia si restul condimentelor.

Dupa preferinta, poti sa adaugi si putin suc de rosii.

Orezul nu-l fierbi foarte mult, ca sa nu se formeze o pasta.

Opresti focul si mai lasi mancarea 10 minute cu capacul pus. In acest interval orezul mai absoarbe din lichid.

Servesti pilaful cald alaturi de muraturi sau salata. 

Sa ai o masa delicioasa!

 







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.