Compot de prune

Compoturi


Ai nevoie de:

1 kg prune
100 g zahar
1,5 l apa 







Mod de preparare:

Treci prunele printr-un jet de apa rece, indepartezi coditele si prunele stricate sau prea moi. Poti sa pui in compot prunele intregi sau jumatati.

Cantitatea de zahar difera in functie de cat de dulci si de coapte sunt prunele, iar cea de apa variaza dupa cat de dens si concentrat vrei sa fie compotul.
De regula, compotul pus pentru iarna are mai multe fructe, mai putin sirop si este putin mai dulce (folosesti mai mult zahar pentru ca sa se pastreze mai bine).

Ca sa stii cu certitudine cat sirop sa faci, inainte sa incepi sa prepari compotul, asezi prunele in borcan, pui apa rece peste fructe, dupa care o strecori si o pui la fiert.

Dupa preferinta, poti sa adaugi in sirop si putina scortisoara si/sau cuisoare. Indepartarea samburilor este optionala.

Intr-o oala incapatoare pui apa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugi zaharul si amesteci bine pana cand acesta este dizolvat, apoi pui prunele. Le lasi in oala doar pana isi schimba putin culoarea si se ridica la suprafata apei, dupa care le pui in borcane impreuna cu siropul.

Acest compot il servesti caldut sau rece, timp de 2-3 zile.

Daca siropul este prea concentrat cand il consumi, il poti combina cu apa minerala. Vei obtine un suc delicios.

Poti sa citesti in cadrul acestei retete cum pregatesti compotul daca vrei sa-l pastrezi pentru iarna.

Sa ai un compot delicios!








Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.