• Salate
Categorii: Retete cu legume, Retete simple, Retete cu fasole, Retete de post, Retete vegetariene, Retete ieftine
Ai nevoie de:
(pentru 2-3 portii)
300 g fasole alba uscata
1 rosie
1 gogosar rosu
1 ceapa rosie de apa
3-4 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
1 lingura zeama de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
(pentru 2-3 portii)
300 g fasole alba uscata
1 rosie
1 gogosar rosu
1 ceapa rosie de apa
3-4 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
1 lingura zeama de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Lasi fasolea la umflat in apa calduta, de preferat o noapte.
Inainte de a pune la fiert fasolea o mai clatesti o data si schimbi apa. Pana la fierberea completa este bine sa-i schimbi apa de 1-2 ori si sa culegi spuma.
Nu uita ca apa schimbata trebuie sa fie fierbinte, nu rece.
Peste fasolea strecurata si racita adaugi legumele taiate pestisor sau cubulete. Faci un sos cu ulei, usturoi maruntit, zeama de lamaie si condimente. Torni acest sos peste fasole si amesteci usor.
Mai lasi salata cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele si o servesti.
Sa ai o masa delicioasa!
Inainte de a pune la fiert fasolea o mai clatesti o data si schimbi apa. Pana la fierberea completa este bine sa-i schimbi apa de 1-2 ori si sa culegi spuma.
Nu uita ca apa schimbata trebuie sa fie fierbinte, nu rece.
Peste fasolea strecurata si racita adaugi legumele taiate pestisor sau cubulete. Faci un sos cu ulei, usturoi maruntit, zeama de lamaie si condimente. Torni acest sos peste fasole si amesteci usor.
Mai lasi salata cateva minute pentru a se intrepatrunde aromele si o servesti.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu