Peste in suc de rosii


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii) 

1 peste mare
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi
250 ml suc de rosii
2 cartofi albi mici
4 linguri ulei
condimente (sare, piper, foi de dafin, cimbru)


Mod de preparare:

Speli si cureti bine pestele, ii tai capul si coada (pe care le pastrezi pentru ciorba de peste), dupa care il tai in felii de 2-3 degete grosime.

Pui pestele in tigaie cu ulei sa se friga usor pe ambele parti pentru 1 minut. In acest timp toci marunt ceapa si usturoiul. Cartofii ii tai cubulete mici. In tigaia cu peste adaugi sucul de rosii, ceapa, usturoiul, cartofii si condimentele. Daca preparatul este prea dens, adaugi putina apa.

Lasi totul la fiert sub capac, la foc mic, pentru 30 de minute.

Cand cumperi peste proaspat ai grija ca acesta sa fie: stralucitor, fara pete maronii; solzii sa fie intregi si sa nu se desprinda usor; ochii cat mai stralucitori si clari; carnea sa fie ferma (daca apesi cu degetul pestele, carnea trebuie sa revina imediat la forma initiala); branhiile sa fie cat mai rosii. Daca branhiile au o culoare verde, cenusie sau bruna, pestele este alterat. Si nu in ultimul rand, pestele proaspat nu miroase puternic, intepator, ci usor dulceag.

In ceea ce priveste pestele congelat, acesta nu trebuie sa aiba bucati de gheata pe el. Daca le are inseamna ca a fost recongelat.

Decongelarea pestelui o faci fie la temperatura camerei, fie il lasi in frigider noaptea de dinaintea prepararii lui. Nu incerca sa-l decongelezi fortat in apa calda sau la microunde, fiindca pierzi tot ce are mai bun pestele ca substante nutritive si carnea va fi ca un burete.

Servesti pestele alaturi de mamaliga calda. 

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.