Ai nevoie de:
3 kg varza alba
1 kg gogonele
1 kg castraveti
1 kg mere
1 conopida
1 kg morcov
1 kg ceapa
1 kg gogosari
1 capatana usturoi
1 kg ardei capia
2 bucati telina
1,5 l otet
600g zahar
10 linguri sare grunjoasa
1,5 l apa plata
condimente dupa gust ( piper boabe, coriandru boabe, patrunjel, marar, cimbru, frunze de dafin)
Toate legumele le speli bine si le cureti. Merele, morcovul si telina le dai pe razatoarea mare. Varza o tai fideluta, la fel procedezi si cu gogosarii si ardeii. Feliezi castravetii si gogonelele. Maruntesti conopida si usturoiul. Tai pestisor ceapa.
Toate legumele maruntite le pui impreuna intr-un bol mare.
Intr-o oala incapatoare pui la foc apa, otetul, zaharul, sarea si condimentele. Cu o lingura amesteci in oala ca sa se dizolve zaharul si sarea, iar cand lichidul incepe sa clocoteasca il torni peste legume si le lasi o noapte in bol, ca sa se intreparunda aromele si ca legumele sa lase apa.
A doua zi pui salata in recipiente de plastic si le pastrezi pentru iarna intr-un loc racoros. Ca sa nu se strice salata ea trebuie sa fie acoperita complet de lichidul obtinut.
Aceasta salata delicioasa o servesti alaturi de omleta si diverse mancaruri cu carne, cartofi sau fasole.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu