• Mancaruri cu porc
Categorii: Retete cu legume, Retete cu orez, Retete cu porc, Retete cu vita, Retete cu oua
Ai nevoie de:
(pentru 4 portii)
Pentru sos :
100ml suc de rosii
condimente (sare, piper, cimbru) dupa gust
2 linguri faina alba
Pentru umplutura :
8 ardei
400g carne de porc sau porc si vita
100g orez cu bob rotund
1 ou
2 morcovi
1 ceapa
200ml suc de rosii
4 linguri ulei
condimente (sare, piper, patrunjel verde, tarhon verde) dupa gust
Mod de preparare:
Decupezi zona coditelor de la ardei, indepartezi cotorul si semintele, speli ardeii si-i lasi sa se scurga de apa pe un servet de hartie.
Carnea tocata o amesteci cu ceapa bine maruntita, cu morcovii dati pe razatoare, cu orezul clatit in prealabil, cu sucul de rosii, oul, uleiul si condimentele. Omogenizezi bine toate ingredientele.
Nu este nevoie sa calesti ceapa. Daca vrei ca orezul sa nu se lipeasca nu trebuie sa-l clatesti.
Cu aceasta compozitie umpli ardeii cu ajutorul unei lingurite, lasand putin spatiu la gura ardeilor ca sa nu se iasa compozitia cand orezul se umfla.
Toti ardeii umpluti ii asezi in picioare, cu gura in sus, intr-o oala larga.
Cel mai bine este ca ardeii sa nu fie culcati, sa nu se imprastie compozitia din ei in intreaga oala.
Printre ardei poti sa pui crengute de cimbru, pe care le scoti cand ardeii sunt fierti. Cimbrul va da o aroma deosebita mancarii.
Printre ardei poti sa pui crengute de cimbru, pe care le scoti cand ardeii sunt fierti. Cimbrul va da o aroma deosebita mancarii.
Sucul de rosii de la ingredientele pentru sos il amesteci cu apa si cu condimente si il pui in oala cu ardei.
Apa din oala sa fie pana la jumatatea ardeilor. Cand incepe sa fiarba apa, faci focul mic, pui capacul si lasi sa fiarba pentru 45 de minute.
Pentru sos, dizolvi faina cu apa in care au fiert ardei, pui din oala cat de multa apa poti. Tot lichidul bine amestecat il torni in oala cu ardei.
Vei vedea ca, cu cat fierbe mai mult cu atat se leaga sosul mai tare.
Cel mai bine este sa amesteci continuu in sos si sa rotesti oala ca sosul sa patrunda omogen toti ardeii.
In sos poti sa pui mai multa sau mai putina faina, in functie de cat de gros vrei sa fie sosul. Cu cat pui mai multa faina cu atat sosul va fi mai gros si necesita mai multa fierbere.
Legarea sosului cu faina este optionala si depinde de preferinta fiecaruia. Ardeii umpluti sunt gustosi si daca ii servesti numai cu lichidul in care au fiert.
Acest preparat il mai poti servi cu sosul obtinut si/sau cu smantana, iaurt si mamaliga calda.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu