Ai nevoie de :
1 kg de gogosari
1 legatura frunze de telina
2 legaturi de patrunjel
1 lingura mare de sare grunjoasa
Mod de preparare:
Gogosarii ii speli sub jet de apa rece, ii cureti de cotoare si seminte, dupa care ii dai prin masina de tocat sau ii toci de mana cat mai marunt.
Verdeata o treci printr-un jet de apa rece si o toci marunt.
Intr-un bol incapator amesteci bine toate ingredientele.
Compozitia o pui in borcane, de un deget nepline si torni 2 linguri de ulei deasupra. Pui capacul si tii borcanele la rece.
Pentru a fi mai sigura ca zarzavatul nu fermenteaza, dizolvi o jumatate de aspirina pentru fiecare borcan, pe care o pui inaintea uleiului.
Cantitatea de sare poate varia in functie de cat de sarat obisnuiesti sa mananci.
Zarzavatul poti sa-l pastrezi in congelator. In acest caz il pui in cutie de plastic sau in pungulite, fara a mai adauga ulei si aspirina.
Dupa preferinta, poti sa adaugi si o legatura de marar si leustean.
Acest zarzavat il folosesti in special la ciorbe, insa poti sa-l pui si in alte mancaruri, cum ar fi in mancarica de cartofi.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu