Spuma fresh de capsuni


Ai nevoie de:
 (pentru 4 portii)

500g capsuni
150g zahar
2-3 albusuri
un praf de scortisoara
 




Mod de preparare:

Treci rapid capsunile printr-un jet de apa rece, le cureti de codite si le pui sa se scurga.

In acest timp bati albusurile pana devin spuma. Adaugi zaharul in albus si mai bati pana cand compozitia se intareste. Daca inclini vasul albusul nu trebuie sa curga.

Iti sugerez sa faci aceasta operatiune pe bain-marie pentru ca si copii sa se poata bucura de acest desert, deoarece este destul de periculos ca ei sa consume ou crud.

Capsunile le pasezi cu furculita sau le tai in 4. Daca vrei ca fructul sa nu se simta in desert poti sa pasezi capsunile cu blenderul, dar nu pentru mult timp deoarece vei obtine o spuma lichida si nu aerata.

Pasta de capsuni o torni peste albusurile batute, adaugi putina scortisoara pudra si optional o lingura de suc de lamaie, pentru o nota mai racoroasa. Cu o paleta amesteci usor de jos in sus pana cand capsunile sunt incorporate.

Albusul nu trebuie sa se lase foarte tare si de aceea nu este necesar sa folosesti mixerul la omogenizarea compozitiei.

Acest desert il servesti intr-un bol imediat sau dupa ce l-ai lasat la rece pentru cel putin 1 ora. Daca pui spuma de capsuni la congelator, poti sa o servesti precum o inghetata delicioasa.

Sa ai un desert delicios!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.