Ai nevoie de:
(pentru 3-4 portii)
1kg fasole galbena
4-5 catei de usturoi
1 feliuta ghimbir
1 ceapa alba
100ml smantana groasa
3 linguri ulei de masline
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust
Mod de preparare:
Cureti pastaile de capete si le rupi in 2-3 bucati, in functie de marimea lor. Le speli bine si le pui la fiert in apa cu sare si cu ceapa tocata.
Dai drumul pastailor in apa doar cand aceasta clocoteste. Adaugi apa in oala atat cat sa acopere pastaile. Pui capacul si lasi sa fiarba la foc potrivit pentru 30 minute sau pana cand sunt fierte pastaile si a mai scazut apa.
Daca vrei ca mancarea sa nu aiba multa apa, ridici capacul in ultimele 5 minute de fierbere.
Ai grija ca alegi pastai fragede, fara ata (daca sunt prea coapte, sunt dure si atoase cand le rupi bucati).
La final, adaugi smantana putin cate putin (smantana o dizolvi cu putina apa din pastai ca sa nu se branzeasca) amestecand continuu (tot ca sa nu se branzeasca smantana), apoi pui usturoiul pisat, ghimbirul dat pe razatoarea mica si patrunjelul tocat.
Potrivesti de sare si piper, lasi sa dea un clocot si opresti focul.
Mancarea de pastai o servesti cu mamaliga calda sau alaturi de friptura.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu