Mancare (tocanita) de cartofi noi cu smantana si marar


Ai nevoie de: 
(pentru 2-3 portii)

500g cartofi noi
200ml smantana
20 g unt sau 1-2 linguri ulei de masline
3 catei de usturoi
condimente (sare, piper, 1/2 legatura de marar) dupa gust


Mod de preparare:
 
Cartofii ii speli cu un burete mai aspru sau ii freci cu o perie (nu ii cureti de coaja fiindca aceasta este foarte subtire si se ia prin spalare), ii clatesti si-i pui la fiert in apa cu sare si putin unt sau ulei. Pui apa in oala doar cat sa acopere cartofii. Cel mai bine este sa dai drumul cartofilor in apa de fiert cand aceasta a inceput sa clocoteasca.

Pe parcursul fierberii (aproximativ 15-20 minute) folosirea capacului este optionala. Daca ai cartofi mari ii tai in doua sau in patru, dar eu iti recomand sa folosesti cartofi mici.

Cat timp se fierb cartofii faci sosul punand smantana, usturoiul pisat, mararul tocat marunt si putin piper.

Cand cartofii s-au fiert ii scurgi de apa, ii mai lasi 2-3 minute sa se raceasca si adaugi sosul. Daca adaugi sosul cand cartofii sunt foarte fierbinti pierzi din proprietatile nutrive ale sosului. In plus, risti sa se branzeasca smantana. Iti recomand sa folosesti smantana proaspata cu 20% grasime, dulce la gust (de casa), folosita la gatit si nu din cea obisnuita.

Daca nu-ti place smantana poti sa o inlocuiesti cu ulei de masline. Este foarte gustos si in varianta asta.

Aceasta mancare de cartofi noi poti sa o servesti ca atare impreuna cu o salata de sezon sau ca si garnitura la peste. 

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.