Mancare de sfecla rosie cu praz si usturoi


Ai nevoie de : 
(pentru 6-8 portii)

2kg sfecla rosie
500g praz
7 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi
100ml apa plata
sucul de la o lamaie
sare dupa gust
 


Mod de preparare:

Speli sfecla rosie sub jet de apa rece si o pui la fiert intr-o oala. O lasi la fiert, fara sa o maruntesti sau sa o cureti de coaja, la foc potrivit aproximativ o ora. Pui apa in oala cat sa acopere sfecla.

Pe parcursul fierberii, daca este nevoie, mai adaugi apa incalzita in prealabil. E bine sa alegi sfecle de marime mica sau mijlocie, deoarece sunt mai gustoase decat cele mari.

Sfecla este fiarta cand intra usor furculita in ea. Cand s-a fiert sfecla, o cureti de coaja si o dai pe razatoarea mare.

Prazul il tai felii si-l pui  sa se inmoaie intr-o tigaie incapatoare cu apa si 3 linguri ulei. Dupa 10 minute adaugi sfecla data pe razatoare, amesteci bine si lasi la foc pentru alte 5 minute, dupa care o lasi sa se raceasca putin.

In acest timp, prepari un sos din usturoi pisat, 4 linguri de ulei si suc de lamaie. Acest sos il adaugi in sfecla calduta. Daca compozitia de sfecla rosie si praz este pe foc cand adaugi sosul, proprietatile nutritive ale usturoiului si a sucului de lamaie se pierd din cauza temperaturii inalte. Din acest motiv, este bine sa adaugi sosul inainte de a servi mancarea si sa astepti cateva minute pana se intrepatrund aromele.

Mancarea de sfecla rosie cu praz si usturoi poti sa o servesti ca atare sau alaturi de friptura.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.