1 varza de marime medie, cam de 1,5 kg
2 morcovi
1 patrunjel
2-3 bucatele de telina
1 ceapa 2-3 carnati
150-200 g de bulion sau 2-3 rosii proaspete
condimente ( sare, piper, 2 frunze de dafin) dupa gust
Mod de preparare:
Toci legumele si carnatii cubulete. Morcovul poti sa-l dai pe razatoare, dar eu il prefer mai mare in mancare fiindca ii da mai multa culoare.
Pui legumele impreuna cu carnatii intr-o oala si lasi totul sa se inmoaie putin cu un pahar de apa, 2-3 linguri de ulei si frunzele de dafin. Asa faci daca folosesti carnat afumat.
Daca este crud carnatul il prepari intr-o tigaie separat, cu o parte ulei si doua parti apa. Cand carnatul este gata (il poti strapunge cu furculita), il pui la foc intr-o alta oala impreuna cu celelalte legume, mai adaugi putin ulei si apa.
In acest timp tai varza marunt si o adaugi in oala, mai pui putina apa si o lasi sa fiarba sub capac, la foc mic. Nu uita sa mai amesteci la ea din cand in cand si sa verifici cata apa are.
Pe parcurs, adauga restul condimentelor.
Cand e fiarta varza si a scazut apa, pune sucul de rosii si mai lasa 2-3 minute sa fiarba.
La final, poti presara putin patrunjel verde pentru prospetime.
Daca servesti varza cu mamaliga si ardei iute, este perfect!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu