Supa de pui cu galuste de gris


O supa usoara si foarte hranitoare. 

Ai nevoie de: 
( pentru 6-8 portii)

un pui mic sau 500 g carne de pasare
2-3 morcovi
 
1 radacina de patrunjel
1 ceapa
1 pastarnac
2 oua
6 linguri de gris
1 lingura de ulei

2 1/2l apa 
2-3 linguri suc de lamaie
condimente (sare, piper, patrunjel verde) 
 

Mod de preparare:

Carnea bine spalata o pui la fiert cu suficienta apa si sare. Apa sa fie rece, iar cand da in clocot nu uita sa culegi spuma. Cand carnea nu mai face spuma adaugi legumele tocate marunt.

Daca vrei supa sa fie « limpede », legumele le poti pune doar taiate in doua.

Lasi totul la fiert sub capac, la foc mic, aproximativ 1 h 30 minute, pana cand carnea e moale si o poti desprinde de pe os.

Cat timp se fierbe carnea, prepari galustele. Bati ouale foarte bine, pana se fac spuma. Doar asa galustele vor fi pufoase. Adaugi putina sare, o lingura ulei, mai amesteci putin si adaugi grisul, putin cate putin (« in ploaie ») amestecand mereu cu lingura. Pasta formata trebuie sa aiba consistenta unei smantini groase, sa fie moale, dar sa nu curga din lingura. Daca pui prea mult gris, compozitia va fi tare si la fel vor iesi si galustele.

Pasta preparata, o lasi « sa se odihneasca » 10 minute, dupa care, cu o lingura, o pui in supa in felul urmator: inmoi lingura in supa fierbinte, apoi cu ea iei din compozitie si-i dai drumul in supa.

Este foarte important ca supa sa nu clocoteasca cand pui galustele, ci sa fiarba incet, fiindca acestea se vor imprastia.
Daca prima galusca s-a imprastiat, mai adauga putin gris in compozitia ta.

Dupa ce ai adaugat toate galustele acoperi oala cu capac, dar nu complet, si lasi la fiert, la foc domol. Dupa 10 minute opresti focul si mai lasi oala cu capac alte 10 minute.

La final adaugi condimentele si sucul de lamaie.

Sa ai o masa delicioasa!


Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.