Ceai de raceala


O bautura usor picanta, foarte buna cand esti racit(a).
 
Ai nevoie de:
(pentru 2 cani )

2 linguri flori uscate de tei, de ciubotica cucului, de nalba, frunze uscate de busuioc, de menta, de pin.
1 lingura de miere de albine
sucul de la o jumatate de lamaie
1 felie ghimbir
1/2 l apa


Mod de preparare:

Plantele le poti combina chiar tu sau le gasesti in pliculete in comert.

Pui apa la fiert intr-un ibric, iar intr-o cana mai mare pui plantele si ghimbirul. Cand apa clocoteste, opresti focul si cand s-a limpezit apa, o torni peste mixtura de plante si peste felia de ghimbir si acoperi cana pentru 10-15 minute.

Dupa acest timp, strecori ceaiul si-l mai lasi la racit, pana ajunge la temperatura camerei, apoi adaugi mierea si sucul de lamaie sau lamaia feliata, dupa preferinta.

Mierea si lamaia nu se adauga in ceaiul fierbinte deoarece se distrug proprietatile lor. Ceaiul il servesti cald.

Sa ai o bautura delicioasa!




Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.