Mancare (tocanita) de praz cu carne de pui


O mancare absolut delicioasa, hranitoare si rapida.

Ai nevoie de:
(pentru 2-3 portii)

2-3 bucati de praz mare sau 1 kg de praz
300 g piept de pui
2 linguri de ulei de masline
100 ml suc de rosii sau 1-2 rosii proaspete
condimente (sare, piper, marar, patrunjel, frunze de dafin) dupa gust



Mod de preparare:

Pieptul de pui il tai cubulete si-l pui la inabusit 20 de minute intr-o tigaie mai mare, cu o parte ulei si doua parti apa si 2 frunze de dafin.
Carnea de pui si intreaga mancare o pregatesti la foc mic si cu capacul pus.

Prazul il speli si il tai rondele cum preferi tu de mari. Eu l-am taiat rondele mici fiindca imi place mancarea mai pastoasa.

Daca vrei bucatelele de praz sa fie bine delimitate, tai prazul in rondele de 2-3 cm si dupa preferinta, eviti sa folosesti partea foarte verde a prazului, deoarece e mai tare si se fierbe putin mai greu decat partea alba, mai fraceda si dulce.
In plus, daca folosesti partea verde, mancarea va avea gust pronuntat de praz.
Daca nu-ti place acest gust il poti diminua si adaugand in mancare 1-2 cepe albe.

Cand carnea este aproape fiarta, adaugi prazul si mai pui putina apa (maxim 100 ml fiindca prazul lasa apa) si lasi sa mai fiarba la foc mic inca 15-20 minute pana se inmoaie prazul si scade apa.

La final adaugi sucul de rosii si restul de condimente si mai lasi la foc 2 minute.

Mancarea de praz o servesti calda. Optional, poti sa alaturi mamaliga calda si mujdei sau paine prajita.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.