Salata orientala (de cartofi)


Ai nevoie de:
(pentru 4-6 portii)

1kg de cartofi
2 oua
1 ceapa rosie de apa sau 1-2 legaturi de ceapa verde
100g masline negre
1/2 ardei rosu
5-6 linguri de ulei
suc de lamaie dupa gust
condimente (sare, piper, patrunjel verde) dupa gust
 



Mod de preparare:

Cartofii in coaja ii speli bine si-i pui la fiert intr-o oala cu apa si sare. Apa din oala trebuie sa depaseasca cu 2 degete cartofii. De obicei, cartofii in coaja nu se fierb cu capac. Cand s-au fiert cartofii (ii strapungi usor cu furculita) storci apa si-i lasi sa se raceasca.

Fierbi si ouale pana se fac tari in apa cu sare. Sarea din apa face ca albusul sa nu se imprastie in cazul in care se sparge vreun ou in timpul fierberii. Ouale le fierbi 8 minute daca le-ai pus in apa rece sau 5 minute daca le-ai pus in apa clocotita.

In timp ce cartofii si ouale se racesc, tai ceapa rosie pestisor (ceapa verde o tai rondele) si ardeiul felii subtiri sau fideluta.

Cand s-au racit cartofii si ouale, le decojesti si le tai cuburi sau rondele, dupa preferinta. Daca decojesti cartofii cand sunt calzi, vor deveni sfarmiciosi.

Intr-un bol incapator pui toate ingredientele (mai putin uleiul, sucul de lamaie si condimentele) si amesteci usor, dar bine, cu doua linguri de lemn. Asa eviti sa se faramiteze cartofii.

La final adaugi uleiul amestecat separat cu sucul de lamaie si condimente. Daca adaugi uleiul de la inceput, acesta « blocheaza » amestecul condimentelor cu legumele.
Inainte de a servi salata, lasa preparatul la rece o ora ca sa se intrepatrunda bine toate aromele.

Poti inlocui cu mult succes uleiul cu 2-3 linguri de maioneza. Totusi, celor cu colesterolul ridicat nu este recomandata maioneza.

Salata poate fi asezonata cu bucatele de scrumbie marinata.

Acest preparat este excelent in perioada postului daca elimini oul din lista ingredientelor.

Sa ai o masa delicioasa!


Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.