• Compoturi
Ai nevoie de:
2l apa plata
Mod de preparare:
Free Blog Counter
Categorii: Retete cu fructe, Retete vegetariene, Retete de post, Retete ieftine, Retete simple, Retete dietetice, Retete rapide

2l apa plata
5 mere rosii acrisoare
2 felii de lamaie
1 lingura zahar
2 linguri miere de albine
1 baton scortisoara
2 bucati anason
3 seminte cardamon
1 felie ghimbir
3 cuisoare

Intr-o oala incapatoare pui apa la foc, impreuna cu zaharul,
batonul de scortisoara, anasonul si cuisoarele.
Intre timp speli merele, le cureti de coaja, le tai in
sferturi, indepartezi cotorul si samburii.
Cand apa incepe sa fiarba adaugi merele si feliile de
lamaie. Dupa preferinta, poti sa presari si praf de scortisoara.
Lasi la fiert compotul cel putin 10 minute, in functie de soiul merelor. Atunci cand bucatile de mar sunt moi opresti focul si lasi compotul sa se raceasca.
Lasi la fiert compotul cel putin 10 minute, in functie de soiul merelor. Atunci cand bucatile de mar sunt moi opresti focul si lasi compotul sa se raceasca.
Daca prepari compotul pentru mai
mult timp, pui 200g zahar la 1,5l apa. Mai multe informatii despre conservarea
compotului poti sa citesti in cadrul acestei retete.
Servesti compotul caldut, indulcit cu miere de albine.
Sa ai un compot delicios!
Un comentariu:
Arata delicios ! :)
Trimiteți un comentariu