Salata de vinete la gratar

Salate


Ai nevoie de: 
(pentru 2 portii)

2 bucati de vanata
4 rosii
100g telemea de bivolita
1 ceapa
5 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
1 lingura otet balsamic
condimente (sare, piper, busuioc/menta/patrunjel verde) dupa gust
 


Mod de preparare:
 
Vanata o speli si o tai rondele de 1cm grosime. Nu este nevoie sa o cureti de coaja, deoarece ea va tine miezul unit.

Sarezi rondelele, asezi o greutate peste ele care sa le preseze usor si le lasi pentru 30 de minute intr-un vas, sa se scurga sucul amar din vanata.

In acest timp, tai ceapa pestisor, feliezi rosiile si tai cubulete branza.

Intr-un bol amesteci usturoiul foarte bine maruntit  cu 3 linguri de ulei si otet balsamic.

Rondelele de vanata le treci prin aceasta compozitie si le pui pe gratar/grill pana se rumenesc pe ambele parti.

Toate ingredientele le amesteci usor intr-un bol incapator, potrivesti de sare si piper, presari 2 linguri de ulei si busuioc/menta/patrunjel verde.

Lasi salata pentru cateva minute ca sa se patrunda ingredientele.

Servesti salata de vinete la gratar ca atare sau alaturi de friptura preferata. 

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.