Inghetata de pepene galben (de post)

Deserturi


Ai nevoie de:

1 pepene galben mediu
1 cutie (400ml) lapte de cocos
50g zahar
2 frunze menta

sucul de la 1/2 lamaie



Mod de preparare:

Zaharul amestecat cu laptele de cocos il pui sa dea un clocot. Dupa ce zaharul s-a dizolvat lasi laptele sa se raceasca.

Laptele de cocos il gasesti in supermarket-uri la raionul cu produse internationale. Iti sugerez sa folosesti lapte de cocos cat mai concentrat (smantana de cocos), sa alegi acele cutii care contin cel putin 75% extract de lapte de cocos.

Cu cat laptele de cocos este mai dens cu atat inghetata va fi mai cremoasa.

Pepenele il cureti de samburi si de coaja, il tai cubulete si il mixezi la blender impreuna cu frunzele de menta maruntite. Pasta obtinuta o pui intr-o sita sa se scurga de apa in exces, deoarece aceasta ii dilueaza gustul si consistenta.

Cand laptele de cocos s-a racorit il amesteci cu pasta de pepene si sucul de lamaie. Omogenizezi bine compozitia, o pui in caserole si o dai la congelator. Cand este semi-inghetata o mai mixezi o data pentru ca sa se sfarmiteze cristalele de apa si sa devina mai cremoasa. O mai lasi in congelator pentru 2-3 ore.

Servesti inghetata de pepene galben presarata cu nuca de cocos deshidratata.

Sa ai un desert delicios!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.