• Salate
Categorii: Retete simple, Retete dietetice, Retete cu legume
Ai nevoie de:
(pentru 2 portii)
2 dovlecei medii
1 andiva
1 ceapa
sos de iaurt pentru salata
1/2 lingurita seminte de susan crude
Mod de preparare:
Dovlecelul il speli, il tai cubulete si-l pui la fiert in apa cu sare. Dai drumul dovleceilor in apa doar cand aceasta fierbe. Apa doar sa acopere usor dovleceii. Ii lasi la foc potrivit pentru 2-3 minute, pana cand se inmoaie putin, nu trebuie sa se faca pasta.
Cu o paleta ii scoti din apa si ii lasi sa se scurga cateva minute.
Andiva o pregatesti doar inainte de a o consuma. Cu cat sta mai mult la lumina sau in apa cu atat devine mai amara.
Indepartezi frunzele patate sau ingalbenite. Ai nevoie doar de frunzele albe cu galben spre varfuri. Tai cotorul andivei si desfaci frunzele mari. «Inima andivei» sau frunzulitele din interiorul andivei sunt amare si iti recomand sa nu le folosesti in mancare. Treci frunzele printr-un jet de apa rece, le scuturi de apa si le tai fideluta.
Ceapa o tai pestisor.
Toate ingredientele le pui intr-un bol si torni sosul de iaurt. Amesteci salata usor si o lasi pentru 5 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Servesti salata imediat.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
(pentru 2 portii)
2 dovlecei medii
1 andiva
1 ceapa
sos de iaurt pentru salata
1/2 lingurita seminte de susan crude
Mod de preparare:
Dovlecelul il speli, il tai cubulete si-l pui la fiert in apa cu sare. Dai drumul dovleceilor in apa doar cand aceasta fierbe. Apa doar sa acopere usor dovleceii. Ii lasi la foc potrivit pentru 2-3 minute, pana cand se inmoaie putin, nu trebuie sa se faca pasta.
Cu o paleta ii scoti din apa si ii lasi sa se scurga cateva minute.
Andiva o pregatesti doar inainte de a o consuma. Cu cat sta mai mult la lumina sau in apa cu atat devine mai amara.
Indepartezi frunzele patate sau ingalbenite. Ai nevoie doar de frunzele albe cu galben spre varfuri. Tai cotorul andivei si desfaci frunzele mari. «Inima andivei» sau frunzulitele din interiorul andivei sunt amare si iti recomand sa nu le folosesti in mancare. Treci frunzele printr-un jet de apa rece, le scuturi de apa si le tai fideluta.
Ceapa o tai pestisor.
Toate ingredientele le pui intr-un bol si torni sosul de iaurt. Amesteci salata usor si o lasi pentru 5 minute pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Servesti salata imediat.
Sa ai o masa delicioasa!
Free Blog Counter
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu