Omleta rustica

Aperitive


Ai nevoie de: 
(pentru 4 portii)

3 oua
5 ciuperci albe
200g fasole verde
1 catel de usturoi
2 linguri ulei
condimente (sare, piper, patrunjel verde)
 



Mod de preparare:

Cureti pastaile de capete si le treci printr-un jet de apa rece. Le pui la fiert in apa cu sare, la foc potrivit. Apa doar sa acopere usor pastaile.

Dai drumul pastailor in apa doar cand aceasta clocoteste.

Ai grija ca alegi pastai fragede, fara ata (daca sunt prea coapte, sunt dure si atoase cand le rupi bucati).

Ciupercile le speli, le feliezi, dupa care le pui intr-o tigaie cu ulei incins sa se caleasca, la foc potrivit spre mare. Catelul de usturoi il strivesti usor si-l pui si pe el in tigaie, dar nu-l tii foarte mult, inainte de a turna ouale il scoti, deoarece prin prajire usturoiul devine amar.

Amesteci des in tigaie. Cand ciupercile s-au inmuiat presari fasolea verde taiata in bucati de 3-4 cm lungime.

Intre timpi bati spuma ouale si le condimentezi.

Torni ouale in tigaie si presari patrunjelul verde. Rumenesti omleta pentru 3 minute, fara sa amesteci, iar cu ajutorul unei farfurii (pui farfuria peste tigaie si intorci tigaia pentru ca omleta sa ajunga in farfurie, dupa care asezi omleta usor din nou in tigaie) intorci tortilla sa se prajeasca si pe cealalta parte, pentru alte 2 minute.

Daca iti este greu sa intorci omleta cu farfuria, imediat dupa ce ai turnat ouale, pui capacul peste tigaie, pentru ca si oul de la suprafata sa se inchege.

Servesti omleta rustica imediat dupa preparare alaturi de salata preferata. 

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.