Dovlecel cu carne de vita in sos de rosii

Mancaruri cu vita


Ai nevoie de: 
(pentru 3 portii)

5 dovlecei mici
300g carne macra de vitel
3 linguri ulei
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
100ml supa de vita
200ml suc de rosii sau 3 rosii proaspete
condimente (sare, piper, patrunjel verde)



Mod de preparare: 
 
Pentru aceasta reteta am folosit carnea deja fiarta de la supa de vita.

Carnea de vitel o tai cuburi. Taietura sa fie perpendiculara pe fibra carnii.

Dovleceii ii tai cubulete. Nu este nevoie sa-i cureti de coaja.

Intr-o tigaie pui la incins supa de vita si uleiul, dupa care adaugi ceapa taiata pestisor, usturoiul feliat si dovleceii taiati cuburi. Daca iti place mancarea mai picanta poti sa pui si ardei iute maruntit. Pregatesti mancarea la foc mediu spre mare.

Cand legumele s-au inmuiat putin torni sucul de rosii sau rosiile curatate de coaja si maruntite. Condimentezi sosul si adaugi cubuletele de carne. Lasi mancarea pe foc pentru 5 minute, dovleceii nu trebuie sa fie foarte moi, ci usor crocanti.

Amesteci in tigaie din cand in cand si verifici daca sosul e suficient de gros. Daca este nevoie, mai adaugi putina supa de vita.

La final presari patrunjel verde, opresti focul si pui capacul. Dupa cateva minute servesti mancarea.

Sa ai o masa delicioasa!







Free Blog Counter

Niciun comentariu:

IUBESTE-MA

Copyright © Iulia Ciornei
Toate drepturile rezervate.